Kuchnia wegetariańska z fantazją
Książka szczególnie polecana tym osobą, które pragną zmienić coś w swoim jadłospisie. Można gotować zdrowo i smacznie bez mięsa i ryb – wystarczy spróbować. Różne sposoby przyrządzania warzyw przybliżą w książce Cornelia Schinharl i Sebastian Dickhaut
Jeśli nie jesteś z warzywami za pan brat bo nie potrafisz ich przyrządzić tak jak chcesz, to ta książka jest dla Ciebie. Czy wiesz jak zrobić potrawę z soczewicą albo jak przyrządzić smaczne tofu? Czy wiesz jakie przyprawy wydobędą symfonię smaków z warzyw? Jak kupować warzywa i jak je przygotować? Na te pytania zapewne odpowie „Kuchnia wegetariańska z fantazją”, przedstawi rzeczowo opis potraw, ale zarazem w sposób przystępny i dowcipny.
Jeżeli uważasz, że podniebienie przyzwyczajone do potraw mięsnych nie sprosta wysublimowanym smakom warzyw, to się mylisz. Z przepisami poradzi sobie każdy, od początkujących do zaawansowanych kucharzy. Dzięki tej książce twoje gotowanie stanie się bardziej kolorowe i dostarczy wiele rozkoszy podniebieniu.